El ministre i el conseller de Justícia presideixen l’acte central de la festa col·legial de l’ICAT

Posted on

P1050626 [1024x768]La sala d’actes de la seu de l’ICAT ha acollit l’acte institucional de celebració de la festa patronal dels advocats de Tarragona, Sant Raimon de Penyafort, després de diversos dies amb un extens calendari d’actes al voltant d’aquesta festivitat. Aquest esdeveniment central ha consistit, com cada any, en la imposició de togues als nous col·legiats i el reconeixement als professionals del dret que acumulen 25 anys en l’exercici de la professió.

L’acte l’han presidit els màxims responsables en l’àmbit de la justícia del govern de l’Estat i de la Generalitat. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’ha compromès a que el nou model de registre civil es dissenyi amb el màxim consens. Català ho va posar com a exemple de l’estil del ministeri que lidera d’introduir reformes en l’àmbit judicial ‘amb diàleg i consens’ amb els col-legis d’advocats i els altres estaments professionals del sistema judicial, posant com a exemple la
derogació de les taxes judicials. Així mateix, Català s’ha mostrat partidari de revisar la planta judicial de l’Estat, perquè ‘un dibuix del segle XIX no pot satisfer les necessitats de la societat espanyola actual’.

Per la seva banda, el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha assegurat que ja s’ha encarregat la licitació del projecte de nou Palau de Justícia de Tarragona, que comptarà amb un pressupost de 54 milions d’euros i que habilitarà 32.000 metres quadrats pels organismes del sistema judicial. Segons el conseller, l’edifici estarà acabat el 2017. Gordó ha aprofitat la presència del ministre de Justícia per reivindicar la necessitat de reconèixer el català com a requisit obligatori per treballar a l’administració de justícia a Catalunya i ha demanat un increment del nombre de jutges i també del personal de l’administració de justícia.

Els parlaments polítics de l’acte s’han completat amb el de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha destacat la bona relació entre l’Ajuntament i l’ICAT, que ha permès acords com el de l’oficina de suport a les persones que tenen problemes jurídics derivats dels préstecs hipotecaris.

Per la seva banda, el vice degà de l’Il-lustre Col-legi d’Advocats de Tarragona, Julio Francisco de Perellada, ha aprofitat per reivindicar la necessitat que Tarragona compti amb aquest nou palau de justícia, que permeti centralitzar els diferents organismes que, actualment, estan escampats per diversos punts de la ciutat. ‘No és bo per a la imatge de la justícia que les seus dels organismes que la representen estiguin tant disperses’, ha dit Julio Francisco de Perellada.

L’acte també ha servit per lliurar la insígnia d’argent a la jurisdicció social, en reconeixement al tracte dispensat als advocats i a la seva meritòria tasca en la defensa dels drets dels justiciables. El reconeixement l’ha recollit el magistrat Francisco Javier Sánchez Icart, que ha reivindicat la necessitat de crear un nou jutjat social a Tarragona, per evitar que es vulneri el dret de les persones a tenir un judici en els terminis adequats.

Fuente: IcaTarragona

Safe Creative

Tags: , , , , , , , ,


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.