L’assistència a les activitats de formació de l’ICAT es va incrementar en un 83,29% l’any 2014

Posted on

El nombre d’assistents a les activitats formatives que organitza l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, l’ICAT, va créixer durant l’any 2014 en un 83,29%
respecte a les xifres que es van registrar l’any anterior. Un total de 1.404 persones, la gran majoria col·legiats, tot i que també hi havia estudiants universitaris i membres d’altres col·lectius professionals, van participar en alguna de les diverses modalitats que es van oferir al llarg de 2014, gairebé el doble dels 766 que hi van prendre part el 2013.

Segons el degà de l’ICAT, Manel Albiac, la clau per haver assolit aquest èxit de participació és “estar molt a sobre de les necessitats reals dels nostres col·legiats, cosa que ens permet programar els cursos i altres activitats formatives que realment els interessen per millorar les seves competències professionals”. Les activitats de formació de l’ICAT es programen trimestralment en funció de les inquietuds que es perceben entre els professionals del dret de l’àmbit geogràfic de l’ICAT.

Albiac considera que “hem de mantenir aquest feed back amb els nostres companys per assegurar que les nostres decisions van en la línea adequada”. Una altra dada rellevant és el percentatge d’inscrits que finalment assisteixen a les activitats, que també ha experimentat una notable milloria. Si el 2013, només el 61% de les inscripcions es traduïen en assistents reals, el 2014 el percentatge va pujar fins el 96%. “Això també ens indica que els cursos programats interessen de veritat i que els col·legiats no s’inscriuen perquè si, sinó perquè tenen un interès real”, argumenta Albiac.

Per tipus d’activitat, les conferències van ser les que van experimentar una progressió més significativa, passant dels 261 assistents als 646 (un 147% més). A l’activitat ‘Fem un cafè…’, la pujada va ser més relativa: dels 314 assistents de 2013 als 360 de 2014 (+15%). En el cas de les jornades, la progressió va ser lleu, de 161 a 185. En l’àmbit dels cursos, el 2013 no se’n va organitzar cap i els dos que es van impulsar el 2014 van tenir 134 alumnes. Per últim, en el cas de les taules rodones l’increment també va ser molt important: 79 assistents, gairebé triplicant els 30 de l’any anterior. Per mitjana d’assistents, els 2 cursos són els que la presenten més alta, amb 67 participants. Les jornades hi van al darrere amb 46, seguides de les conferències amb 27, les taules rodones amb 26 i els ‘Fem un cafè…’ amb 22.

Menys activitats, més assistents

L’anàlisi de les xifres dels programes de formació de l’ICAT també deixa una xifra que pot semblar paradoxal: tot i aquest increment d’assistents, es van organitzar 4 activitats menys que el 2013. Segons el degà, “aquesta dada també ens és molt útil, perquè ens demostra que hem tingut més punteria, i que hem de treballar per tenir un gran nombre de conferències i cursos, però sobretot per encertar amb quins són els que de veritat interessen”.

Per àmbits del dret, les activitats organitzades es distribueixen de la següent manera: 9 en el civil, 6 en l’àmbit administratiu, 5 en el laboral, 5 més en el penal, 4 en el tributari, 3 en el familiar i 2 en el constitucional.

Safe Creative

Tags: , , , ,


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.